Siirry sisältöön

Lundan kyläyhdistys

Lundan kyläyhdistys on perustettu vuonna 1983.

Yhdistyksen tarkoituksena on ajaa alueen asukkaiden etuja, pitää yllä kylien vireyttä ja lisätä asukkaiden yhteenkuuluvuutta.

Yhdistyksen toimialue muodostuu 11:sta kylästä nimittäin Akkoinen, Immala, Intola, Kankainen, Kiveinen, Laulainen, Luolavuori, Mäksmäki, Sopola, Tuijula ja Villilä. Alueella on noin 400 taloutta, joista myös noin puolet on yhdistyksen jäseniä.

Yhdistys on saanut nimensä perustamisvaiheessa, nimikilpailun tuloksena. Nimen taustalla on Villilän kylässä muinoin sijainnut pakanallinen uhrilehto ”Lunda”, jonka paavi Gregorius IX mainitsee bullassaan vuonna 1232 kuten Aulis Oja Maskun Historia -teoksessa kertoo.

Yhdistyksellä on oma kylätalo, Lundan maja, joka sijaitsee osoitteessa Teollisuuskaari 2 Masku.
Talo on rakennettu talkoovoimin, käyttökuntoon se saatiin vuonna 1995. Alkupääoma hankittiin latotanssien tuotolla, jatkossa rakennustarvikkeet rahoitettiin kunnan myöntämällä kylärahalla.

Yhdistys järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia sekä tiedotustilaisuuksia ajankohtaisista aluetta koskevista aiheista mm. kaavoituksesta, tiejärjestelyistä, ympäristöongelmista yms. Retket, talkoot ja erilaiset yleisötilaisuudet kuuluvat vakiintuneisiin toimintamuotoihin. Lundan majassa on ollut taikuriesityksiä, näyttelyjä, uudenvuoden vastaanottoja, pikkujoulutapahtumia sekä yksityistilaisuuksia. Yhdistys järjestää myös retkiä luontokohteisiin, tutustumiskäyntejä alueen yrityksiin, teatterimatkoja yms.tapahtumia. Talvikautena majassa kokoontuu käsityö- ja askartelupiiri, keskustelukerho ja kuntoiluun on varattu lentopalopelivuoro Seikelän koululta.